dinsdag 7 september 2021

Texelnieuws: de tweede dag

Een stralende zon,  een blauwe lucht, een zacht briesje: de ingrediënten voor een fantastische dag voor klas 2 op  Texel.
Met de helft van de groep zijn we vandaag het eiland gaan verkennen. Via allerlei mooie wegen begonnen we in Den Burg. De leerlingen kregen daar de gelegenheid te shoppen (cadeautjes voor thuis) en te relaxen met elkaar. Na een uur pakten we de fiets weer om naar het strand te fietsen. Daar zijn de leerlingen bezig geweest met de opdracht Art On The Beach. Met schepjes, vormpjes , veertjes en schelpen werden er prachtige kastelen, eenden en ruïnes gemaakt. Vervolgens gingen we op de fiets naar Ecomare. We gingen daar naar de verschillende zalen en moesten opdrachten maken op een kraskaart. Ook belangrijk: het ijs bij Ecomare is bij dit mooie weer verschrikkelijk lekker.
Opvallend was dat de leerlingen zeer gedisciplineerd en beleefd waren tijdens het fietsen. Er werd bij de opdrachten goed samengewerkt.  De andere groep bleef op het park en zij gingen op sportief en creatief gebied samenwerken. Er werd een fotostrip gemaakt en fantastische schilderijtjes, en daarna zwemmen, Kung Fu  en levend kwartet.

En er werd gekookt! Hamburgers, lasagne, pasta’s, een soort van pannenkoek, Nacho-schotel, tortilla, en iets met noedels.  Opvallend: we hebben maar 1 keer het rookalarm gehoord!

De avond werd doorgebracht in de huisjes met het alom bekende Zeebriesspel. Het zeebriesspeI is een rijtje opdrachten (puzzels, schrijfopdrachtje, plak en knipwerk , een rap maken etc. ) intussen konden ze ook genieten van een goed Nederlands elftal. En ja hoor,  ze mochten ook nog overlopen. Om 23.15 uur moest iedereen zijn mandje opzoeken. Dat deden ze braaf (denken we….)

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube