donderdag 9 september 2021

Texelnieuws: de laatste dag

De laatste dag!!!  Het weer is onveranderd mooi. We gaan met de hele groep naar De Slufter. De leerlingen waren uiteraard heel goed uitgerust en begonnen met frisse moed aan een lange fietstocht. Tijdens de fietstocht was het weer duidelijk hoe gedisciplineerd de leerlingen al zingend en lachend door de duinen fietsten. Bij de ingang van De Slufter kregen de leerlingen uitleg van het gebied. Ook andere toeristen waren aan het genieten van de bevlogen teksten van Hans Thijssen.

We liepen door De Slufter naar de zee, voor sommigen een tocht waarin ze iets moesten overwinnen. Heerlijk gespeeld, gechilled , gezwommen, gesprongen …….. Iedereen was blij en vrij en naar later bleek, stond deze dag te boek als favoriet.

’s Avonds stond de disco op de planning.  In de koffers lagen de discokleren ongeduldig te wachten.
Hoe groot was de teleurstelling toen wij hoorden dat, om coronaredenen, de disco niet door kon gaan.  Schakelen dus. . We hebben de leerlingen een lekker ijsje gegeven en een cadeautje. De begeleiders hebben met  “hun” huisjes geëvalueerd. Hoe vond je het kamp, wat vind je leuk, wat kan er beter enz.

Daarna het favoriet onderdeel: overlopen (legaal) . Tot 22:00 uur, want de voorbereidingen voor het vertrek zijn nu begonnen. Dat gaat nog een pittig klusje worden. Maar het gaat lukken. Nu slapen voor de laatste nacht. En nee: niet “denken we”. Ze zijn best heel erg moe dus dat slapen gaat wel lukken.

Morgen rond 12 uur komt er op de site te staan hoe laat we aankomen in Bloemendaal (afhankelijk van de boot die we kunnen nemen.)

Visit Us On InstagramVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube